Nyheder i Oak’s – Svanemærkede hårprodukter

Vi har nu fået det danske mærke Ingredien på salonen, som tilbyder svanemærkede produkter til pleje og styling.

I alle Ingrediens produkter er der kun anvendt gode, certificerede økologiske ingredienser i så store mængder det er muligt, uden at det går ud over produkternes kvalitet og præstation.

For at du får de helt rigtige produkter til dit hår, er du velkommen til at komme ind i salon. Vi har ikke hele serien på hylderne, men vi har mulighed for at bestille hjem efter ønske.

 

ingredien1

Godt nyt til parfumeallergiker og gravide

Alle produkterne kan fås med og uden parfume, dog indeholder produkterne med parfume kun en meget lille mængde, og ikke nogle af de 26 kraftigt allergifremkaldende deklarationspligtige duftstoffer.

6463761-ingredienstor

Hvad står svanemærket for?

Svanemærket siger nej til:

stoffer der er (punkt 1,2,3 og 4)

eller stoffer der er mistænkt for at være (punkt 1,2,3 og 4)

Ingen CMR-stoffer

1: C = Cancer (ingen kræftkaldende stoffer)

2: M = Mutagenic (mutagene stoffer – stoffer der kan få vores gener og/eller celler til at mutere – eller fisk/snegle/frøer der muterer/bliver mærkelige i miljøet) Celler i kroppen der muterer/går amok/kan blive til kræftceller

3: R = Reproductive (reproduktivt skadelige stoffer – stoffer der er skadelige for vores arveanlæg/babyer/børn/næste generation. Skader på voksne, når vi skal til at reproducere os selv – avle børn)

4: Hormonforstyrrende stoffer

Herudover øvrige krav/kriterier for svanemærkede produkter:

  • Der stilles skrappe krav om begrænsninger i indhold af allergifremkaldende stoffer.
  • Der stilles krav om at kvalitet og funktion er mindst lige så god som for andre produkter. Kvaliteten skal være i top.
  • Miljøbelastningen skal være mindst mulig.
  • Der stilles krav om at emballagen ikke må være for tung, da dette kræver mange flere tons brændstof (= Stor Co2-udledning!!) at transportere tunge emballager og mere forbrug af emballage-materiale.
  • Emballage-materialet vurderes.